utorak, 23. travnja 2013.

Crtice iz svakodnevice II


Skužih da pišem previše postova u zadnje vrijeme :) Ali nema veze, nadoknađujem :P



Stiže 2. dio serijala Crtice iz svakodnevice!






Kao što ste svi primijetili, napokon nam je došlo toplo vrijeme :D A kada vam stan gleda na zapad, onda i vruće vrijeme :/ Neću se žaliti, napokon mogu imati širom otvorene prozore i puno svjetla u sobi.

Što je još bitnije, mogu svuda biciklom! Vi koji vozite bajk svakodnevno, jel primjetite kako prvih nekoliko vožnji početkom biciklističke sezone ste nekako nesigurni i jako oprezni? Meni se to dogodi svako proljeće :) Sad sam se već ohrabrila i opet vozim ko velika!


Osim bicikliranjem, počela sam se baviti i trčanjem :) Frendica mi živi u kvartu do i skoro svaku večer otrčimo malo po Bundeku ili po Parku mladenaca. Do sada smo trčale 4 puta i svaki put smo sve bolje :D U nedjelju smo išle ujutro na Bundek. Otrčale dobru rutu po nasipu, pojele sladoled uz jezero i onda 2 sata gledale klince kak trče kros Sportskih novosti. Da bar ja mogu biti tako brza i otrčati 1,5 km :( Ali budem! :D


Popodne smo išle na igralište igrati badminton, ali je puhao vjetar, pa smo uzele odbojkašku loptu i nabijale ko dvije prave amaterke :P Inače jako volim odbojku i uvijek sam je uzimala za tjelesni na faksu. Međutim, kak nismo dugo igrale, brzo su nas počele ruke boljeti pa smo se sjele na stol za ping-pong i klafrale :) Danas me zvala da idem s njom i još jednom frendicom na Sljeme, ali diplomski je na prvom mjestu.




U zadnjih 2-3 tjedna sam bila čak 6 puta u Državnom arhivu i radila po nekoliko sati. Kopala informacije iz prašnjavih dokumenata. Nažalost, nisam ih našla baš puno, ali ono što jesam mislim da će biti korisno, tako da je to ok :) Danas sam našla zavidnu količinu spisa o cenzuri filmova za vrijeme Prve Jugoslavije, jeeeej :D
Evo kak to izgleda (na kompu, jel )




Obavila sam kobni razgovor o kojem sam jučer pričala. Prošlo je ok, bez svađe i ružnih riječi, ali osoba s kojom sam riješavala situaciju još uvijek nije uhvatila bit mojih riječi. Valjda će sada biti bolje.


Čitam knjigu! Koja nije za diplomski. Nevjerojatno, znam :D Bila sam neki dan u Gradskoj knjižnici i dok sam čekala cijelu vječnost da mi donesu knjigu za diplomski koja mi je trebala, malo sam šunjala po policama i posudila si Atlas oblaka od Davida Mitchella. Čula sam s raznoraznih strana da je film odličan, ali ja ću prvo po knjizi. Za sada mi je odlična. Opet sam se uhvatila da čitam do 2 ujutro, što se onda odrazi na moje ustajanje i kretanje za obvezama. 




Kupila sam si jednu lijepu bilježnicu u koju ću zapisivati sve recepte za kolače koje često radim i za koje znam da su super. Bit će to moja knjiga s kolačima koju ću ostaviti budućim naraštajima :D




I recite, pucaju li vas štogod majčinski osjećaji, vas koje ste između 25 i 30? :D Zaključih s frendicom da nas obje puca i da se stalno okrećemo za klincima i vičemo kak su slatki i kak i mi hoćemo jednog. Proljeće ili biološki sat? :)




Broj komentara: 20:

  1. Proljeće te baš pokrenulo, good for you!
    Ne puca, naprotiv, sam sve manje i manje, ali ja sam izrod koji ne voli malu djecu.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. je, dobro je biti cijeli dan negdje i raditi nešto :)
      još te stigne puknut :P

      Izbriši
  2. Uživaj draga u društvu,proljeću,biciklu,fotkanju , pisanju diplomskog i rekreaciji:))) Di ćeš ljepših stvari u životu...Reci dotičnoj osobi što ti je na duši pa kud puklo da puklo...Drži se!..I da, nije proljeće već kuca biološki sat,he,he,he:)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. znači godine su me stigle :D a niš, na poso onda :D

      Izbriši
  3. Bolja je knjiga od filma tisuću puta, nije slična niti jednoj drugoj ikad napisanoj! ;)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. čim završim s knjigom, gledam film, pa ću usporediti :)

      Izbriši
  4. i ja jedva dočekala lijepo vrijeme da se mogu vozikati na biciklu, a ovo kaj veliš za prvih par vožnji je skroz istina :D i da, baš ti je kjut ova zelena bilježnica :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. e jedva sam našla neku lijepu, a da ne košta 50 ili 100 kn. ne znam tko pametan kupuje u profilu ili algoritmu one bilježnice od 100 i nešto kuna. papir ko papir

      Izbriši
  5. treba i koju pivu ubaciti u raspored, ravnoteze radi :D
    bravo za trcanje! meni to predosadno, nazaslost.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. naravno :D već večeras, hihi, nadam se da je GirlyGirl isto u Zg!

      Izbriši
  6. Erm, ostavi se ti bebaća :D Slatki su dok ne postanu ukakani :p
    Atlas oblaka je super film, knjiga je onda sigurno još i bolja!
    Odbojka! Kad ćemo napraviti turnir?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. vjerojatno imaš pravo :)
      može turnir! čim se svi saberemo u ZG jedan vikend :) ps. možda opet bude kolača :D

      Izbriši
  7. Možda je kombinacija proljeća i biološkog sata :D Meni su oni svi super slatki, ali nisam još ni blizu spremna na takvu odgovornost... i pogledala sam film i super mi je... baš zanimljiva priča.. :))

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. a da, sve je to slatko, al kak kaže P - košta :D
      joj nikako da završim knjigu više, nemam vremena :/

      Izbriši
  8. Joj ja sam pokušavala s tom knjigom više puta i nikako... A toliko ju have. Čitala sam i onu Dolinu crnoga labuda i ta mi je bila bolja, ali ju isto nisam dovršila. Budem jednom.

    Čini mi se da smo si i skoro pa susjede, ak si negdje oko Bundeka :D

    Mene klinci malo hoće, malo neće. Mislim da te puca ozbiljna veza :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. a nisam baš oko bundeka, ali sam u novom zg, u trnskom :) tak da mi je bundek na 10 min bajkom.
      puca mene svašta :D

      Izbriši
    2. Najviša je koncentracija blogera u Novom Zg-u :D

      Izbriši
  9. Očito sam fulala neke tvoje postove -.-
    Nadoknađujem :D


    I ja želim prijatelje od akcije kojima nije problem u jednom danu trčati, igrati badminton, odbojku i klafrati na stolu za pingač!

    OdgovoriIzbriši
  10. uključit ću te u svoje prijatelje od akcije kad bude opet neko loptanje :D ako znaš kartat remi, tim bolje! :D

    OdgovoriIzbriši

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...