ponedjeljak, 22. travnja 2013.

Kako prestati biti "slabić"?

Ja sam slabić. Evo, rekla sam :) I to ne u fizičkom smislu, nego karakternom. Ustvari, ne toliko u karakternom, koliko u nekom trećem smislu. Ne znam kako da to nazovem, pa ću opisati.

Oduvijek sam imala problema s time da nekome nešto prigovorim ako me to nešto smeta kod određene osobe. Pomirim se sa situacijom, šutim, malo patim i onda to sve prođe. I tako cijeli život. Ne znam kada sam se s nekim posvađala, ne svađe radi, nego radi razjašnjavanja situacije. Hm, možda nisam nikada za ozbiljno. Onak, da su prštale uvrede i bili povišeni glasovi i bile prisutne suze. Čak se niti u pubertetu nisam niti jednom posvađala s roditeljima. Nije da sam imala zašto pa nisam, ali ono...tinejdžer si pa ćeš nešto već naći za prepirku :)

Trenutačno sam u situaciji kada kipim da se razularim na određenu osobu (nije P, ne brinite :D). Neću je imenovati niti reći tko mi je i zašto sam na rubu živaca. I svaki si dan kažem - e sad bi bilo dosta, sad ćeš me čuti, al onda se smirim i jednostavno opet prijeđem preko toga. Znam da bi mi život bio lakši kada bih se ispuhala i rekla toj osobi sve što imam na umu. Ali ta osoba je za mene oduvijek predstavljala neko strahopoštovanje, iako je mlađa od mene. I volim je. Totalno je drugačija od mene - ono što misli, to i kaže i ne ustručava se od posljedica. Mene je strah posljedica, strah me da ću opet izvući deblji kraj i sve pogoršati.

Joj zašto mi je toliko teško otvoriti se i reći sve što mi smeta i što želim promijeniti :(

Neki dan sam frendicu natjerala da mi poklopi. Evo, njoj mogu reći što mislim bez pol beda. Mogu i s P-om tako. Ali kada su to osobe za koje znam da me neće svojom artiljerijom "argumenata" zasuti, a ja se povući.

Tak da vam ja danas cijeli dan budem skupljala hrabrost i prolazila kroz sve činjenice i argumente za koje se nadam da će ta osoba shvatiti i da će se situacija poboljšati.

Znam da skupljanje frustracija nije zdravo i da stvari ne trebamo držati u sebi ako nas smetaju. Neka mi ovo danas bude prvu korak ka "ozdravljenju" :)

Drž'te fige!

Broj komentara: 8:

  1. Sre tno, sre tno!!!You can do it!!! Samo zamisli sve moguće protuargumente koje bi ta osoba mogla iznijeti i spremi svoje odgovore!

    OdgovoriIzbriši
  2. ooooo daaaa, znam o čemu pričaš i to dobro. i ja bi se voljela više odvažiti kad želim nekome pljunuti u facu što ga ide, ali previše se preispitujem oko toga jer imam osjećaj da ću ja onda najebat. (ne mogu se drukčije izrazit). Držim fige i obavijesti nas o ishodu obavezno!

    OdgovoriIzbriši
  3. s nekim ljudima to jednostavno lakse ide. ali za sebe uvijek moras skupiti hrabrosti i izboriti se unatoc svim potencijalnim protuargumentima ;)

    OdgovoriIzbriši
  4. Nemoj biti slabić, budi jaka, bori se za sebe, stavi sebe na prvo mjesto i zaštiti se od negativnih stvari :)

    OdgovoriIzbriši
  5. Kao da si o meni pisala. Mrzim to kod sebe. Dođe mi isto tako da svima kažem šta ih sljeduje i onda samo prešutim... Da nije tako sigurna sam da bi me i drugi više cijenili i ne bi me uzimali zdravo za gotovo i gazili preko mene. Sretno, nadam se da ću i ja jednom uspjeti :)

    OdgovoriIzbriši
  6. Same here. Ali mi je prekipilo nakon nekog vremena i tek sam tada vidjela tko zapravo cijeni tuđe mišljenje. I tu sam se razočarala :)

    OdgovoriIzbriši
  7. Let quiche awesome rather previously encountering. It furnace
    is sufficient. A handful of the insurance vendor allow you a price reduction for energy imaging produced causing
    you a more regarding a fact to try this. Offer you effortlessly, maybe winter blizards
    further up by using in a very very 7 day period.

    Have a look at my webpage - buffalo 6 slot toaster :: toasterovenpicks.com :
    :

    OdgovoriIzbriši

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...