subota, 20. travnja 2013.

Prvi beauty post - usporedba pilinga za tijelo

Došao je i taj dan da i ja objavim beauty post i dokažem da sam žensko :D

Danas sam se baš pilingirala tijekom tuširanja s novokupljenim pilingom i razmišljala kako mi je bolji od onog prethodnog, ali lošiji od onog prije tog prethodnog, pa mi palo na pamet da ih tu na blogu malo recenziram :)


1. Obey your body - body scrub - purity

Ovaj sam potrošila davno pa više nema ambalažu IZVOR

Gdje kupiti - Arena Centar, Avenue Mall, West Gate (ako ste ikada bili u tim centrima, onda ste se susreli s onim curama oko plavog štandića koje vas zamoljavaju da isprobate njihove proizvode)

Cijena - cca. 300 kn (ovu sam informaciju našla na njihovoj web stranici jer sam ga ja dobila na poklon od frendice koja radi za tu firmu)

Sastav - sol s Mrtvog mora, ulja badema, avokada i sezama

Količina - 300 ml

Miris - predivno miriše!

Primjena - dovoljna je jako mala količina za piling cijelog tijela. Zrnca se lako "raspoređuju" po koži. Piling nije ljepljiv niti mastan. Ne trebate žuljati po sebi pola sata, dovoljna je minuta.

Kakav je meni? - Kada je frendica počela raditi za tu firmu svi smo bili skeptični prema proizvodima koje nam je pokušala, blago rečeno, uvaliti :D A kako su preskupi za studentski džep, nitko nije niti provjeravao to u što se ona zaklinjala - da su odlični. I onda mi je za rođendan poklonila ovaj piling. I moram reći da mi se sviđa njegov učinak! Inače imam problema sa sitnim crvenim točkicama po nadlaktici, ne znam ni od čega su niti kako ih se riješiti pa sam se pomirila s njima. Nakon nekoliko korištenja ovog pilinga skoro pa su nestale. 
Što se tiče učinka na ostatak tijela, koža je mekana, a piling je zbilja učinio svoj posao dobro.

Omjer cijene i kvalitete - Tko si može priuštiti, neka se svakako odluči za njega. Istina da košta dosta, ali računajte na to da traje poprilično dugo i da je zbilja učinkovit.


2. Ulola piling za tijelo




Gdje kupiti - DM, Bipa

Cijena - 55 kn

Sastav - morska sol, ulja limuna, naranče, ulje sjemenki marelice, maslinovo ulje, suncokretovo ulje (naznaka da je potpuno biljnog porijekla)

Količina - 270 g

Miris - dosta težak, ponekad me vuče na miris benzina, ne znam zašto

Primjena - prvih nekoliko korištenja primjena je lagana. Smjesa je polutekuća i lako se razmazuje po koži. Međutim, nakon nekoliko korištenja (iako je posudica dobro zatvorena) piling se zgruša i jako se teško vadi iz posudice. Primjena na kožu je poprilično teška jer se piling pretvori u grudicu koja je uz to jako masna i treba se dobro nasapunati poslije pilingiranja da bi koža bila "normalna".

Kakav je meni? - Bila sam zadovoljna s njim dok se nije počeo gusnuti i teško primjenjivati. Većina toga bi mi bila pala na dno kade, dakle propalo bi. Što se tiče učinka na kožu, tu sam zadovoljna. Koža je mekana, ne pecka poslije ako imate neku ranicu, iako je morska sol glavni sastojak. 

Omjer cijene i kvalitete - Smatram da je cijena previsoka s obzirom na kvalitetu. Dajem mu plus jer je potpuno prirodan i hrvatski proizvod :)


3. My Body Meersalz Peeling



Gdje kupiti - Bipa

Cijena - 29 kn

Sastav - morska sol, eterična ulja eukaliptusa, ružmarina i mentola

Količina - 500 g

Miris - poprilično jak i opor, valjda zbog tih svih eteričnih ulja. Ako ništa drugo, dobijete gratis pročišćavanje sinusa dok se tuširate :P

Primjena - vrlo lagana! Piling je dosta tekuć, ali opet nije da je trč-trč, pa zrno soli. Sol je dosta sitna, skoro kao kuhinjska, ali ne brinite, osjeti se kako grebucka po koži. U dobrom smislu, jel :) 

Kakav je meni? - Pa moram reći da sam zadovoljna, iako sam bila skeptična kada sam vidjela da sam za 29 kn dobila pola kile pilinga. Malo mi smeta taj jaki miris, osobito jer se tuširam u tuš kabini koja je mala i ne dolazi baš zraka u nju. Ako imate neke ranice po koži, osjetit će se peckanje, ali brzo prolazi. Učinak je sjajan! Koža je bila iznenađujuće mekana i glatka, valjda jer su ta sitna zrnca uspjela dokučiti svaku poru.

Omjer cijene i kvalitete - vrlo dobar! Kao što rekoh, pola kile za 29 kuna. 

Pobjednik je...

Evo, nakon usporedbe svega i svačega, trebalo bi proglasiti i pobjednika. Svakako se dvoumim između Obey your body i My Body pilinga. Ulola mi nije ispunila očekivanja, niti cijenom, niti mirisom, niti sastavom. Učinak je bio zadovoljavajući, ali samo to. S obzirom da je Obay your body poprilično skup za moj džep, iako božanstveno miriše, dajem prednost My body pilingu. 

I još da vam pokažem s čime se mackam poslije tuširanja :) 


Maslac za tijelo, proizvođača istoga kao prvog navedenog pilinga. Njega neću posebno opisivati, osim da lijepo miriše i super je za kožu :) Također poklon od frendice :)

Koji je vaš naj piling za tijelo?

Broj komentara: 5:

  1. Opala, mala se baca u beauty teme :D Samo tako :) Neeeeego, ja sam ti otkrila piling: med i kava. Works like a charm :))

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. :D ja isto vjerujem da su homemade pilinzi najbolji, ovo je za one kojima se ne da kemijati po doma :)

      Izbriši
  2. med i kava sigurno nemaju lavli miris :P
    ja imam prvi, super je! zbilja dobar piling. imala sam ulolin, isto mi se to dogodilo, nakon nekog vremena kao da se pokvario! cudno :/
    palac gore za unosenje neceg novog, neceg divljeg ;)

    OdgovoriIzbriši
  3. Baš ti je dobra recemzija. Nadam se da će ih još biti :D

    OdgovoriIzbriši
  4. Ja imam Organic Surge.. iz DM-a je i odličan je.. isto kažu da je prirodna kozmetika :)

    OdgovoriIzbriši

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...