četvrtak, 16. svibnja 2013.

Pimpanje bicikla


Jučer sam bila kod dečka cijelo popodne. Ja sam njemu prvo pomagala krečiti novu sobu, a onda je on meni pomogao očistiti bicikl i promijeniti pakne na kočnicama :) Nakon svega smo pojeli pizzu i popili kolu, on s frendom malo biciklirati, a ja s curama u Krivi.

Brzo smo pokrečili baš :) Meni je krečenje zabavno, kad god doma je neka takva akcija, ja se guram :P
Izabrali smo sivkastu boju, jer P želi da mu soba ima strogo mačo i industrijski look :D Nabavio si je luster kakav se može vidjeti u socijalističkim radničkim halama i drvene palete koje će pobojati i samo na njih nabaciti madrac. Planira si još isprintati fotku Toše Dabca na tapetu preko cijelog jednog zida. Mislim da će soba biti baš kul :)

Pa smo se bacili na bajk. P je promijenio pakne, još od puta kroz Gorski kotar su mi kočnice strašno slabe. Kočenje po svim onim strminama je uzelo svoj danak. 

White bandita imam već dvije i nešto godine i NITI JEDNOM ga nisam počistila kak se spada :( P ga je okrenuo naopačke, dao mi krpice i benzin i onda smo ga rifljali. Jao moji nokti :/ Iz lanca i sa zupčanika su samo otpadali komadi prljavštine i stare masti. Žbice na kotačima su promijenile boju skroz kada smo ih oprali. P se čudio da je boja kotača zapravo crna, a ne siva. Tu propovjedam neku ljubav prema biciklima, a moj jadničak bio skroz zapušten.



Danas sam ga dobro još prebrisala i oribala ono što nisam benzinom. Onda sam škicnula zvonce i zaključila da mu treba makeover :)

Već sam ja njega farbala, ali mi se to više ne sviđa :P Ovako je izgledalo:




A ovako izgleda sada:






Ako ste u potrazi sa dobrim i praktičnim svjetlom za bajk, ja sam si ga nabavila na ebayu za, čini mi se, 1,30 $. Stane praktički u džep, lako se stavi na bajk i poprilično dobro osvjetljava. Ima tri funkcije, da konstantno svijetli, da blinka sporije i da blinka brže.




Sad samo da prestane ova kiša, pa da ga malo provozam ovak spimpanog :)

Broj komentara: 18:

  1. Ja sam baš kupila novi bajk i bilo je vatreno krštenje prvi dan po ovim brdima, nadam se da će u budućnosti biti sve lakše :) Slatko ti je zvonce totalno ♥

    OdgovoriIzbriši
  2. Palete! Nadam se da će bit slike od nove sobe tvog dragog :) ja isto planiram izbaciti krevet i uzeti par paleta i onaj zračni madrac iz Jyska, mislim da će to bit dobro, a jeftino.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. morat ću ga dobro namoliti za to pravo :D ili skupo platiti :P
      palete su i meni zakon, svašta se može od njih

      Izbriši
  3. Morat ćeš poslikat P-evu sobu kad završi s uređenjem :D
    A zvonce mi je sad puno ljepše!! Good job!!!
    Daj link na svjetlo s Ebaya :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. hoću, već sam ga tražila za dopuštenje :)
      ne mogu naći link :/

      Izbriši
  4. hehe, vrlo zanimljivo, ja sam svog očistila u utorak, lijepa vožnjica do treninga i onda ova kiša danas i grmljavina... lepotana onda prvim zrakama sunca odvedi u šetnju, neka se šepuri sa novim zvoncem :D :*

    OdgovoriIzbriši
  5. baš je kjut zvonce :D viš, mogla bi i ja svojeg prastarog biciklina konačno očistiti kak se spada :D

    OdgovoriIzbriši
  6. Divno dotjerivanje...Uživali ste u zajedničkim radovima što je predivno:)) Imaš blogonagradu kod mene:)

    OdgovoriIzbriši
  7. Uistinu ste si dali puno truda oko toga :) zvonce je prelijepo, bas po mom ukusu :)

    OdgovoriIzbriši
  8. Lijepo si sredila bicikl :) I objavi sliku sobe tvog dečka, bar neki detalj, zvuči baš zanimljivo i drugačije :)

    OdgovoriIzbriši
  9. O mom biciklu brine brat. On svoga glanca bar jednom tjedno, pogotovo ako ga vozi po mokrom pa je sav zašprican. To nije više ljubav prema biciklima, to je ludost :D
    Ali dok on tu ludost usmjerava i na moj bic, ne žalim se :D

    OdgovoriIzbriši

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...