ponedjeljak, 2. travnja 2012.

Putujuća priča

Evo me u busu, pravac Zagreb :-) Sunčano je, proljetni dan. Bus je skoro prazan. Gledajući kroz prozor vidim kako se izmjenjuju sunčeve zrake i još uvijek gole grane drveća u ritmu koji određuje vozačeva noga na gasu. U ušima mi svira vesela pjesmica Edwarda Sharpeaa. Prolaze sela, ista sela već 11. godinu za redom, al' osjećaj je isti :-)

Zapravo ne znam koji je to točno osjećaj, ali je nekako dobar :-) Neka čudna mješavina sreće, jer idem u grad koji mi puno znači i gdje me čekaju dragi ljudi, i oduševljenosti ljepotom prirode. Kad se svemu tome doda neka dobra glazba, osjećaj je potpun. Toliko pun da ti dođe da zaplačeš od sreće :-) A za kraj...kad nestane ove danje čarolije i padne noć, pojavi se na kraju autoceste Zagreb u svom skromnom blještavilu gradskih svjetala, cijeli stane u taj jedan prizor kroz prozor autobusa.

Isti se osjećaj javi kad idem iz Zagreba doma, kad se nakon zavoja i brda pomoli otvoreno nebo s Plješivicom u daljini, a autobus počne kliziti širokom cestom.

I iako već jako dugo i često putujem, svaki put osjetim isto. Pitam se što se to krije u činu putovanja da izaziva takve čudno-dobre osjećaje? :-)

Published with Blogger-droid v2.0.4

Broj komentara: 6:

  1. E, točno si opisala kako se ja osjećam svaki puta kad putujem kući i natrag u Zg, redovito me zapanjuje priroda, i zalazak sunca, i nebo i oblaci, i ravnice i brežuljci, i zelenilo i snijeg u Slavoniji... Uvijek isto. I naravno, dragi ljudi na obje strane. Naravno, sve to osjećam ako putem ne zaspem, za što postoji velika šansa. Sjetimo se putovanja u Bosnu i natrag :P

    OdgovoriIzbriši
  2. Ma, i ja spavam, vrlo često :) obično kad doma idem :P Bosna, hahaha, sjećam se, sjećam, jako dobro :D

    OdgovoriIzbriši
  3. Zanimljiv je taj Zagreb i sve što nas veže uz njega, nas putnike. Nadam se da ću uvijek putovati za Zagreb :D

    OdgovoriIzbriši
  4. baš sam se razmišljala kako bi bilo lijepo cijeli život putovati na relaciji doma-zagreb. tako ne bismo morali ništa i nikoga ostaviti iza sebe na duže vrijeme :)

    OdgovoriIzbriši
  5. Osim što bi nam malo kompliciralo život. Moramo više kupiti tu kuću peterokatnicu u Zagrebu!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. ali meni još uvijek nije jasno tko bi živio na 5. katu :D

      Izbriši

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...