nedjelja, 8. travnja 2012.

Sretan travanj!

Dok tipkam ovaj novi post, ispred mene se nalazi ogroman tanjur s kolačima. Zapravo lažem, ispred mene se nalazi tanjur. Kolači su negdje odmaglili :P Čudan neki Uskrs. Hladno je i bez sunca, mislim da se uskršnji zeko sakrio negdje na Havaje i ispija koktele od mrkve. Imam dojam da je Božić, tak je neka atmosfera u zraku.

Htjela sam s vama podijeliti neke receptiće po kojima sam radila kolače za ovaj blagdan. Napravila sam ih SAMO šest, što je za ovu obitelj malo. Za Božić sam ispekla trinaest vrsta, što nas svrstava u sladokusnije obitelji na ovom planetu. 
Kod nas se najviše obožavaju kremšnite, stranica u kuharici di se nalazi recept je sva već izlizana i zaljepljena od namirnica. Da, da, inače sam jako pedantna, al dok kuham ili pečem kolače, nije lijep prizor :D Recept se nalazi na Coolinariki, pa škicnite tamo ako vas zanima :) 


Napravila sam još jedan jakoooo čokoladni, jedan malo manje čokoladni i jedan karamelasti :). 
Pa još princes-krafnice i jedne kombinirane cupcakese s kavom i čokoladom:)
Da, volim čokoladu.



U utorak sam bila s frendicom, vlasnicom Bite my cake u slastičarnici u Tkalči, u Cookie Factory :) Popile smo kavicu, ona pojela brownie sa sladoledom, a ja keks sa čokoladom. Pofotkala je interijer koji je u zanimljivoj  crno-bijelo-žutoj kombinaciji s originalnim crtežima i napisima na zidovima. Kasnije smo se prošetale po Dolcu, po Opatovini i ispred katedrale i malo fotkale ispred gigantskih pisanica :)



Ovaj se tjedan odigrao još jedan bitan događaj, a to je moj 26. roćkas. Cimekići su me iznenadili s lijepim cvjetićem u teglici i svjećicom s brojem 0 :) Čini se da im se ipak malo previše čini da sam još uvijek jako mlada :P Bilo je baš simpatično, a i pjesmicu su mi otpjevale :) Joško mi je napuhao balon :D



Roćkas sam proslavila u intimnom okruženju dragog, najboljeg frenda, najboljih frendica i njihovih "gorih polovica". Spekla sam im kolač, napravila tople sendviče, malo se pocugalo, igrala se pantomima i pogodi tko sam, tako da je sve u svemu bilo ugodno i toplo :) Feštu za šire pučanstvo sam odradila prije dva tjedna s frendicom, po peti put već. Kako znamo skoro iste ljude, slavimo stalno roćkas skupa. Za te goste sam pekla kiflice, i to skroz nabrzaka, u haljini :) Napravila sam obično tijesto za kiflice, napravila punjenje od sira, vrhnja, kobase, jaja, malo paprike i luka i bilo je mljac! A kako je jedan od gostiju bio i prvi hrvatski Masterchef, koji ih je pohvalio i pojeo punu zdjelu, brijem da sam neloša kuharica :D Tu je večer ipak cuga bila u prvom planu, tak da na kiflice nitko drugi nije previše ni gledao, samo su ih jeli :P

Dan ranije sam dobila i poklon od dragog :D Ono o čem sam već pisala, kupio mi je materijale za jedan projektić. Mislim da ću sada reći o čemu se radi, jer će sve to skupa sljedeći tjedan zaživjeti, ako sve bude išlo po planu. Radi se o mojoj ideji da zajedno s frendicom koju vjerojatno znate pod imenom Bite my cake, pokrenem izradu unikatnih kutijica s keksima. Ona bi pekla keksiće, a ja izrađivala kutijice. Njoj se ideja jako svidjela, pa smo ozbiljno krenule u taj posao. Dakle, nabavila sam kartonske kutije, akrilne boje, kistove, lakove, ljepila, vrpce, mašne, tkanine, salvete....svašta nešto što će postati lijepa kutija za fine keksiće :) 
Uspjela sam nabaviti skoro sve u dva dućana, u Chemacu u Vukovarskoj i u Lumosu u Petrinjskoj. Išao je i dragi sa mnom i bio je jako simpatičan sa svojim prijedlozima dizajna :) Bila sam jako hepi dok sam sve to kupovala i mislila sam se kako sam se napokon odlučila na neki konkretan poslić koji će me uveseljavati, a ako bude sreće donijeti i koju kunu. Poslije šopinga smo biciklima do Zrinjevca, di mi je dragi montirao nova svjetla za bicikl, što je također bilo slatko i simpatično :)


E da, na putu za grad taj dan, vozeći se preko nasipa, nisam mogla odoljeti da ne zabilježim ovaj prizor. Zmajevi visoko nad Savom, hrpa njih, šteta što ih više nije stalo u kadar...
Life is beautiful :)))









Broj komentara: 7:

  1. Kolači izgledaju mmmmmmmm, a da ne zaboravimo i čokoladnu slastu koju si nam spravila za roćkas, mmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm, you can do that again ;)

    OdgovoriIzbriši
  2. jesam, sad za uskrs :P budem vam spekla opet, evo na primjer za tvoj roćkas :D

    OdgovoriIzbriši
  3. Zbilja si bila vrijedna :)
    Želim ti sve najbolje !

    OdgovoriIzbriši
  4. bas mi je super citati tvoje kronike :) zivot stvarno moze biti lijep. samo se treba malo potruditi. kutijice <3

    OdgovoriIzbriši
  5. ja ću se ubit jednom prilikom u tvojim kolačima! ček malo, kad razmislim-još nisam jela ni jedan tvoj kolač?! moramo to pod hitno ispravit :D

    OdgovoriIzbriši
  6. zbilja je lijep! :) a bit će još i ljepši, nadam se :)
    tamara, nepravda će biti ispravljena kad mi dođeš u goste sljedeći put ;)

    OdgovoriIzbriši

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...