subota, 28. travnja 2012.

Nešto kao shabby

Oduvijek mi se sviđao romantični, vintage izgled, pastelne boje, cvjetni detalji, točkice, prugice i tako dalje. Pa sam odlučila da bih si baš mogla napraviti jednu kutijicu u tom stilu, makar probati, pa kako ispadne da ispadne :) Malo sam proguglala, malo projutjubirala, kupila potrebne namirnice i krenula u izradu!

Vjerujem da svi manje više znaju kako postići shabby izgled, ali tko ne zna, ovako sam to radila:
Prvo vam treba jedna drvena kutijica koji malo pošmirglate šmirgl papirom ako ima nekih neravnina na sebi. Zatim sam je cijelu prebojala tamno smeđom bojom, posušila, pa prefarbala cijelu opet u boju bambusa, svijetlo zelenu. Nisam koristila parafin, tj. svijeću za premazivanje između ta dva sloja, jer je nisam imala. Al rekoh, može i bez toga :P Kad se i zelena boja posušila, uzela sam šmrigl papir opet u ruke, i njime skinula slojeve zelene boje po rubovima kutijice, tako da je smeđa došla do izražaja. Za kraj sam lijepilom za decoupage nanijela motiv sa salvete na poklopac i kad se sve posušilo prelakirala. I to je to! E da, još sam prije svega prefarbala prvo unutrašnjost kutijice u bijelu boju. Nju sam također prelakirala na kraju. Pazite samo da se lak dobro osuši prije zatvaranja kutijice da vam se ne bi desilo što i meni nestrpljivoj :D Naime, malo sam imala poslije poteškoća s otvaranjem :P

A rezultat je sljedeći....taaaaaaa raaaaaaaam :D



Nevezano uz shabby, još sam nešto napravila taj dan, čisto slučajno. Bila sam u ofertissimi (valjda se tak piše :P) i naišla na debele stalkene svijećnjake za po 7 kuna i rekoh, zašto ne, mogla bih ih malo preurediti i ponekad si priuštiti romantičnu atmosferu :)

Prefarbala sam ih akrilnom bojom, kistom od svinjske dlake, koji je malo grublji i plosnat, tako da sam dobila lijepu teksturu boje na stalku. Ljepilom za decoupage zatim nanesla motiv sa salvete i kad se sve dobro posušilo prelakirala. Vrlo brzo, vrlo jednostavno i jeftino, a lijepo :) Još kad se upali svijećica, lijepo se vide tragovi kista po staklu, kroz koje probija svijetlo.


Kutijice za keksiće su gotove :) Sad samo čekam Tamaru da donese keksiće i fotić, pa ćete vidjeti što smo si mi to zamislile :)


Broj komentara: 5:

  1. Baš mi se sviđa ova kutijica, prekrasna je :) A i svijećnjaci su jako slatki!

    OdgovoriIzbriši
  2. joj, drugi put se sjeti poslikati "prije" i "poslije" da tvoja mastovitost jos vise dode do izrazaja ;) ic bjutiful! daj jos!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. a kad sam nestrpljiva kad nešto idem radit :) moram odmah i što prije, nema se vremena slikati :P

      Izbriši
  3. Preslatko sve izgleda,jako mi se sviđa:)

    OdgovoriIzbriši

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...